Legile Internetului

E mai bine să cumperi online.
Legile Internetului
Banii înapoi sau schimbarea produsului în termen de 30 de zile.
Conform OG 130/2000, cumpărătorul poate returna orice produs în 10 zile (cu excepția cazurilor de la Art. 10) doar atunci când este vorba de cumpărături online. În acest caz vânzătorul este obligat să-i returneze banii în maxim 30 de zile.

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Cum sa-ti faci singur sistem de supraveghere video cu o camera web

 

Avem nevoie de un soft foarte destept care sa ne ajute sa ne facem propriul sistem de supraveghere folosind o simpla camera web. Vom putea supraveghea casa de la distanta cu ajutorul smartphone-ului sau putem surprinde capturi cu camera web, capturi pe care le putem asambla ulterior intr-un fisier video.


Putem programa softul sa captureze imagini doar cand exista miscare in fata camerei web.
Un kit de supraveghere video (video recorder cu hard disk) s-ar putea ca unora sa ni se para scump. Tu vei avea posibilitatea sa transformi webcam-ul in camera de supraveghere si PC-ul sau laptopul in video recorder. Soft-ul se numeste YAWCAM (Yet Another WebCam software) si functioneaza in mediul Java. Instalezi JRE (Java Runtime Environment) dupa care instalezi si YAWCAM. N-o sa-ti vina sa crezi peste ce comoara de soft ai dat. Nu doar ca face capturi, dar poate transforma semnalul de la camera web intr-un semnal video pentru streaming pe care-l poti vedea din orice colt al lumii pe orice laptop, desktop sau chiar smartphone sau tableta. Merge chiar daca nu ai Flash Player pe smartphone, nu trebuie decat sa ai un browser care suporta java script.


Nu trebuie sa cumpari nimic, softurile folosite sunt gratuite; o camera web are oricine prin casa, iar daca nu aveti, puteti cumpara una de aici ca nu este foarte scumpa, de preferat sa cumparati una cat de cat decenta, iar daca aveti laptop cu camera web incorporata o puteti folosi pe aceea.
Iti vei face un adevarat sistem de supraveghere, o sa poti supraveghea casa si bunurile tale de la distanta cu ajutorul smartphone-ul; vei vedea pe ecranul telefonului un stream video in toata regula, practic vei avea o filmare in direct. Repet, pe telefon nu trebuie sa ai flash sau flash lite, e suficient ca browserul de pe telefonul mobil sa suporte java script si sa fie activat.
Deasemenea, poti seta softul YAWCAM sa captureze imagini de la camera web la intervale programate de la 1 secunda in sus; in momentul vizionarii capturilor poti face un film, iar filmul va fi format din toate imaginile jpg, png sau gif capturate; rezultatele pot fi spectaculoase. Poti face filme la 1 FPS - nu este spectaculos, insa nici nu trebuie mai mult pentru prinderea infractorului.





Un alt modul interesant pe care il are acest soft este Motion Detection. Acesta face screenshot-uri doar cand sesizeaza miscare in fata camerei web. Interesant este ca se poate seta sensibilitatea. De exemplu: daca ai in casa un ventilator care este pornit, nu ai vrea ca softul sa-l confunde cu un intrus, dar, prin reglarea sensibilitatii, softul simte miscarea ventilatorului si va face abstractie de ea pe viitor. Capturile le poti pastra in PC sau laptop intr-un folder, le poti trimite la o adresa de mail sau le poti trimite pe un cont FTP. Acest modul de Motion Detection ofera posibilitatea lansarii unui executabil in momentul in care simte pe cineva aproape. Executabilul acesta poate fi un player (VLC, de exemplu), un program, sau orice altceva. Deasemenea, Motion Detection face si un zgomot in momentul in care simte miscare prin fata camerei, acest sunet seamana cu sunetul produs de un geam spart. Deci ti-ar trebui si o pereche de boxe, sau scoti sunetul printr-un sistem audio ca sa moara hotul de inima.


Cine are nevoie de acest sistem de supraveghere?...
...Orcine doreste sa stie ce se intampla acasa in lipsa lui; Cel care are un frate sau o sora care-i cotrobaie prin camera in lipsa lui/ei; Cel care doreste sa stie ce face iubitul/iubita acasa in lipsa lui/ei; Curiosul (toti suntem curiosi intr-o oarecare masura); Cel care si-a lasat acasa copilul nazdravan, cu o bona care participa la K1; Gelosul; Cel care lucreaza cu camera ascunsa si posteaza pe Youtube; Cel care se crede spion sau vrea sa devina unul...
Ce sa va mai mai spun, oricine cred ca va gasi util aceasta solutie, mai ales ca nu costa nimic... sau aproape nimic.
Cu totii veti gasi util si interesant acest soft. Dincolo de amuzament, utilitatea acestui soft este extrem de serioasa. Ganditi-va ca plecati in vacanta, iar pe criza asta... nu se stie daca mai gasiti ceva in casa cand va intoarceti. In acest caz, sistemul acesta va va oferi posibilitaea sa va salvati capturile pe un FTP si, cand veti veni din concediu, dovezile le puteti folosi impotriva celor care v-au furat bunurile. Deasemenea, puteti supraveghea casa prin streaming live, iar cand vedeti ca a intrat hotul in casa, telefonati la politie sau pur si simplu lasati sistemul pornit cu modulul Motion Detection activat, iar cand hotul intra va auzi zgomotul de geam spart si se va speria,... sau nu.
O sa va placa YAWCAM si va asigur ca de mult nu v-ati mai distrat atat de tare cu un soft. Sunt sigur ca o sa va placa. YAWCAM este un soft gratuit, soft de supraveghere pentru WebCam. Acesta functioneaza cu ajutorul mediului Java Runtime Environment (JRE) si poate sa faca o multime de lucruri: WebCam Capture, Live Streaming from WebCam sau IP Cam, Motion Detection, Movies from ScreenShots... acestea sunt doar cateva din functiile acestiu minunat soft. Mai multe veti vedea folosindu-l.
Spor la treaba... si la spionat!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Camera de la laptop poate fi folosită pentru înregistrări video? Mulțumesc !

krmn_scm spunea...

Da, dar trebuie un program. Se gasesc free pe net

Trimiteți un comentariu

Make money. Have fun.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=427192

http://www.goaltycoon.com/bestfootballgame/onimushacs

http://www.marketglory.com/strategygame/onimushacs

https://www.linkbucks.com/referral/584755
Linkbucks is easy to use. Just create a paying link, paste the code on your website, and watch the money add up as people click on your links.
The leader in social marketing. Make money for sharing your links. Absolutely free to join. Payments made instantly. Sing-up.
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | free samples without surveys