Legile Internetului

E mai bine să cumperi online.
Legile Internetului
Banii înapoi sau schimbarea produsului în termen de 30 de zile.
Conform OG 130/2000, cumpărătorul poate returna orice produs în 10 zile (cu excepția cazurilor de la Art. 10) doar atunci când este vorba de cumpărături online. În acest caz vânzătorul este obligat să-i returneze banii în maxim 30 de zile.

vineri, 26 iulie 2013

Aparat de aer conditionat Samsung Boracay AR12TKWQ

Aparat de aer conditionat Samsung Boracay AR12TKWQ  Inverter, 12000 BTU, Clasa A, Filtru Auto Clean


Mda, a venit vara și odată cuea canicula care ne crează un disconfort teribil în apartamentele noastre prost făcute și neizolate termic. Se recomanda un aparat de aer condiționat. Mulți dintre noi au așteptat oferte la aparatele de aer condiționat sau au tot amânat cumpărarea unuia din diferite motive. Toți spunem că "acum e momentul să-mi cumpăr unul", dar...

Specificații pentru Aparatul de aer conditionat Samsung Boracay AR12TKWQ Inverter, 12000 BTU, Clasa A, Filtru Auto Clean

Caracteristici generale
- Capacitate de racire (BTU): 12000
- Capacitate incalzire (BTU): 12000
- Clasa de energie incalzire: A
- Clasa de energie racire: A
- Tip filtru: Auto Clean
- Inverter: Da
- Putere consumata la incalzire (W): 1110
- Putere consumata la racire (W): 1090
- Telecomanda

Kit instalare inclus: Nu
Montaj standard inclus: Nu
Lista instalatori autorizati aici.
Functii
- Ventilare
- Incalzire
- Dezumidificare
- Timer
- Sleep/Night mode
- Auto

Alte functii:
- Smart Saver
- Mod turbo
- Mod silentios

Specificatii tehnice
- Greutate unitate exterioara (kg): 30
- Greutate unitate interioara (kg): 8.2
- Dimensiuni unitate exterioara (mm): 790 x 545 x 285
- Dimensiuni unitate interioara (mm): 820 x 286 x 213
- Culoare unitate exterioara: Alb
- Culoare unitate interioara: Alb
- Zgomot unitate exterioara (dB): 57
- Zgomot unitate interioara (dB): 62
- Agent de racire: R410a


Cei mai multi oameni își cumpara un aparat de aer conditionat doar ca sa scape de canicula, fără să se gândească, că acesta le poate asigura confortul termic pe tot parcursul anului, nu doar vara, și poate regla temperatura si umiditatea din interior chiar și iarna. Din această cauză, alegerea aparatului de aer conditionat se dovedeste, de cele mai multe ori, dificilă, indiferent de costul acestuia. Pentru că pe piață exista o gama largă de oferte, cu sisteme diferite de climatizare, cu capacitati si consum diferit, ne vedem a puși într-o situație grea actunci când trebuie să alegem, iar deciziile sunt greu de luat. Voi face o evaluare cât mai aproape de adevăr pentru a identifica produsul cel mai potrivit, luând in calcul motivele pentru care alegem sa ne cumparam un aparat de aer conditionat.

Se spune ca aparatul de aer conditionat este “nesanatos”, dar acesta este efectul unei utilizari neadecvate sau montării greșite. Cand cumparam un aparat de aer condiționat, nu ar trebui sa pierdem din vedere functia lui esențială: vrem să-i asiguram locuintei noastre un confort termic cât mai plăcut – temperaturile prea ridicate, sau prea scazute, nu constituie nici pe departe ceva de dorit intr-o locuinta.
Cei patru parametri pe care vi-i asigură produsul de climatizare ideal vor fi deci: răcirea, încălzirea, umidificarea și ventilarea spațiilor.

Chiar daca nu veti folosi aparatul de aer condiționat pe timp de iarnă, e bine de știut că el va fi mai rentabil primavara și toamna, în perioadele când temperatura de afară nu scade sub 7 grade Celsius, comparativ cu încalzirea cu centrala termică pe gaze.

Magazinele care vând astfel de produse ne vor descrie functiile aparatelor de aer condiționat începând cu urmatorii parametri: clasa de energie racire (de la A la E), clasa de racire (data in BTU), specificatia daca are sau nu model inverter, clasa de incalzire (data tot in BTU). Ni se vor mai da clasele de consum la incalzire/racire, nivelul de zgomot al unitatii interioare si al celei exterioare, greutatea si o serie de specificatii tehnice.

Clasa de racire / incalzire
BTU/h (British Thermal Units per oră) este o altă măsură de calcul pentru puterea aparatului, exprimată în general la alte aparate in W sau kW.
Un BTU este echivalent cu aproximativ 0,293 W/h. Primul lucru pe care il veti urmari la aparatul de aer conditionat va fi, asadar, aceasta putere: in functie de suprafata incaperii pe care doriti s-o climatizati, veti avea nevoie de un aparat cu o putere de acoperire macar suficienta. Astfel, necesarul este de: 18 – 30 mp ≈ 9000 BTU/h

24 – 40 mp ≈ 12000 BTU/h
28 – 46 mp ≈ 14000 BTU/h
40 – 67 mp ≈ 18000 BTU/h
48 – 80 mp ≈ 22000 BTU/h

După cum remarcați, pentru aceeași suprafață puteti cumpăra aparate cu cel putin două sau chiar trei clase de răcire. Veți lua singuri decizia in functie de buget, pentru ca produsele cu putere mai mica sunt mai ieftine, dar adesea veti fi siliti sa le tineti pe nivelul maxim, ceea ce le va reduce durata de viață. De recomandat este sa cumpărați un aparat mai mare si mai puternic, care va va tine mai mult. De asemenea, un BTU mai mare va permite un interval mai mare de temperaturi ce pot fi reglate. In general, o incapere obisnuita de bloc este foarte bine acoperita de un aparat cu 12000 BTU.Nu uitati sa va gânditi la necesarul de frig al încăperii: vedeți cum sunt orientate ferestrele, cât de fluctuante sunt temperaturile de afară, gândiți-vă la gradul de termoizolare al incaperii (acesta va influenta pierderile de temperatură, spre exemplu o locatie la ultimul nivel al unui imobil) sau la existența altor surse de căldură la interior (calculatoare, aparate electrocasnice, mai mult de două persoane în același spatiu...).

Consumul de energie si alti parametri
Clasa energetica ne indica ce cantitate de energie se consuma: aparatele din clasa A și A+ consumă cu până la 40% mai putin față de cele de clasa C sau D. Astfel, un aparat cu o putere de 12000 BTU și de clasă energetică A va consuma 1080 W/h, în timp ce unul de clasa energetica D va consuma 1500 w/h.

Functia de încălzire.
Aparatul poate funcționa pe modul încalzire chiar și când afară sunt -10 grade Celsius, dând la interior până la 23 grade Celsius. Ele ar putea functiona chiar și când afară sunt -20 grade Celsius, dar randamentul de incalzire la interior scade proportional.
Nu uitati ca, pentru functia de încălzire, aparatului ii va lua cam 5 minute până să bage la interior aer cald, iar primele rafale de aer vor fi reci.

Ventilarea si deumidificarea (filtrarea aerului).
Ventilarea aerului se face cu un consum minim de energie, prin circulatia aerului din încapere. Deumidificarea creste senzatia de confort în încapere, menținând umiditatea din aer la un nivel acceptabil pentru organismul uman și în acelasi timp impiedică dezvoltarea microoroganismenlor și a mucegaiului. Nu uitati sa curățați periodic (cam la 2 saptamani) praful de pe aparat și filtrele

Alti parametri, cum ar fi greutatea, nivelul de zgomot etc. depind numai de nevoile personale: unde puteti suspenda unitatea interioara, cat de deranjant vi se pare zgomotul, daca e vorba de un dormitor sau de un loc cu trafic mare, precum un living etc.


De retinut:
• Nu uitati ca exista si aparate dublu-split: cu doua unitati interioare si una exterioara. Acestea pot asigura o acoperire uniforma a suprafatei climatizate, mai ales pentru incaperile mari sau cu forme neregulate, care nu permit circulatia curentilor de aer uniform.

• Desi montarea aparatului va cadea in sarcina unei echipe specializate, fiti atenti totusi la doi factori: nu scurtati foarte mult distanta dintre condensator si evaporator, pentru ca aceasta va va obliga sa montati aparatul intr-un colt al incaperii (loc de unde nu va putea acoperi optim suprafata camerei). De asemenea, nu acceptati sudarea sau innadirea tevilor, pentru ca acestea se pot rupe, ca urmare a functionarii aparatului sau a diverse vibratii.

• Spliturile nu sunt potrivite pentru orice incinta. Cand vine vorba de spatii destinate unui numar fluctuant de persoane, mici magazine, birouri, resturante sau alte asemenea cel mai bine este sa apelati la un specialist care sa evalueze locatia si sa va ajute la alegerea unei instalatii de climatizare adecvate, care adesea poate cere un sistem de ventilare separat, mai multe aparate, nu doar unul, diverse grade de temperatura, distribuite pe zone etc.


Aparate de aer conditionat mobile - vom vorbi si despre acestea
In magazine vom remarca si o oferta de aparate de aer conditionat mobile, care, asa cum arata si numele, pot fi mutate dintr-o incapere in alta, in functie de necesitati. Avantajele acestora (mobilitatea, faptul ca nu au nevoie de instalare, ventileaza si umidifica aerul) sunt "compensate" si ele de unele dezavantaje: furtunul de evacuare trebuie oricum scos in afara casei, ceea ce va tine fereastra deschisa, recipientul de apa va trebui golit mai des in conditii de umiditate crescuta, iar nivelul de zgomot e ceva mai ridicat si poate fi deranjant. Un aparat de aer conditionat mobil este totusi o varianta foarte utila in conditiile in care peretii nu va permit suspendarea unitatii interne a unui split. Sau daca nu va permiteti montarea cate unui split in fiecare camera care se doreste climatizata, ori daca aveti nevoie de climatizare doar o perioada scurta, intr-un spatiu care nu este frecvent locuit sau folosit.

Cel mai bun moment pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat este... iarna. Da, iarna. Asta pentru că, se presupune, atunci nu prea se inghesuie nimeni să cumpere, iar comercianții lasă din prețuri; cei car le montează nu prea au clienți și se grăbesc să vină și să ți-l monteze. Dar e bine să cumperi și vara, pentru că te dai cu capul de pereți din cauza căldurii, iar noaptea nu poți să dormi de cald. Și atunci te apuci să cauți cele mai bune oferte.


Aparate de aer conditionat

Verifica oferta/promotia, pretul si disponibilitatea in stoc
Magazin Online

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Make money. Have fun.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=427192

http://www.goaltycoon.com/bestfootballgame/onimushacs

http://www.marketglory.com/strategygame/onimushacs

https://www.linkbucks.com/referral/584755
Linkbucks is easy to use. Just create a paying link, paste the code on your website, and watch the money add up as people click on your links.
The leader in social marketing. Make money for sharing your links. Absolutely free to join. Payments made instantly. Sing-up.
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | free samples without surveys